Убава вест за пензионерите: Проверете ги Вашите сметки, од денеска започна исплатата на пензиите

Од денеска започнува исплатата на пензиите за примателите во Македонија. Исплатата ќе се врши на благајните на експозитурите на банките и на банкоматите.

Распоредот за подигнување на пензиите во експозитурите е креиран согласно висината на пензијата и тоа:

25 – ти април  (вторник) 2023 година, пензии со висина до 11.000 денари

26 – ти април (среда) 2023 година, пензии со висина 11.001-14.000 денари

27 – ми април (четврток) 2023 година, пензии со висина 14.001-18.000 денари

28 – ми април (петок) 2023 година, пензии со висина над 18.001 денари.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде