„Секретарот од ВМРО-ДПМНЕ е вистински домаќин човек, си ја вработи цела фамилија“, големи обвинувања од Левица за Александар Китески

Соопштение на Левица:

ПРОДОЛЖУВА НЕПОТИЗМОТ НА АЛЕКСАНДАР КИТЕСКИ И ДПМНЕ

Александар Китески, по промената на локалната власт, од страна на неговата партија беше назначен на функцијата Секретар на Општина Охрид.

За нецела година од промената на локалната власт и од неговото поставување за секретар на општината,

Александар Китески си ја вработил неговата сопруга Елена Китеска, како учителка во ОУ ,,Кочо Рацин” Охрид, на местото кое се ослободило по назначувањето на новата директорка на училиштето.

Додека другите просветни работници се вработуваат на опредено време, со договори на дело, сопругата на Александар Китески, веднаш добила решение на неопределено работно време.

Освен ова вработување, секретарот на Општина Охрид, во ЈП ,,Комуналец”, во наплатна служба, вработил блиска роднина на неговата сопруга.

Левица ЛО Охрид ги потсетува ДПМНЕ, дека ваквата појава се нарекува НЕПОТИЗАМ, но за ДПМНЕ, очигледно непотизмот е сосема нормала појава.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде