Сашо Тасевски: Каква вpска има тоа што некој лекар кој спасил нечиј живот, живот на дете, од друга стpана правел нешто неморално или криминално. Што тpеба?

Фејсбук статус на актерот Сашо Тасевски:

Каква врска има тоа што некој лекар кој спасил нечиј живот, живот на дете, од друга страна правел нешто неморално или криминално. Што треба?

Да не понесе одговорност? Да не се гони или критикува?

Ние како јавност сме стварно дибидус прости и лесни за манипулација.

Исто беше со оној кардиологот. Тој милиони правеше со триста дубари, ама немојте, па спасил нечиј живот.

Па дајте ми мене да им оперирам срце на десет души за пари, ќе ми се трефне, еден ќе спасам. Треба да не одговарам што сум учел за операции на срце од Шекспир?

Така, сега исто со докторката.

Немам ништо против неа.

Баш ништо.

Се знаеме и лично.

Не навлегувам дали е вистина тоа за дежурствата нејзини или не.

Мене ме пиздат идиотските спинови и пропаганди.

Немојте така кон неа, па ми го спаси овој ми го спаси оној. Не заслужува така.

Никој од нив не вели, дајте да видиме дали е вистина тоа. Дали направила прекршок, дали злоупотребила должност, дали згазила етика…

Па и да се утврди ако некој ја мести, зошто ја мести.

За греота, сме благо речено.

Ете тоа, напиша Тасевски на својот Фејсбук профил.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде