На последниот работен ден од 2022 – убава вест за земјоделците: Проверете ги вашите сметки, исплатени се субвенции

На последниот работен ден од 2022 – убава вест за земјоделците: Проверете ги вашите сметки, исплатени се субвенции

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОЧИТАТЕ ПОСЛЕ РЕКЛАМАТА.

Исплатени субвенциите за млеко, за зголемено стадо, за индивидуалните земјоделци и за набавено вештачко ѓубриво!

Близу 4600 млекопроизодители на своите сметки ја добија премијата за произведено и предадено млеко во период октомври 2021- декември 2021.

6235 сточари кои го зголемиле своето основно стадо и пчелни семејства добиваат финансиска поддршка од 24.5 милиони денари.

Регистрираните земјоделци согласно законот за вршење на земјоделска дејност и законот за пензинско и инвалидско осигурување се

исплатени со 56.4 милиони денари како дополнителна субвенција од 20% од висината на основните субвенции за 1937 индивидуални земјоделци.

Воедно, извршена е и исплата спрема близу 2000 производители на стратешки житни кулутури во висина од 46.3 милиони денари.

Поддршката се однесува на набавка на вештачко ѓубриво за прихрана на земјоделскте површини за есенската сеидба.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде