ЛУДО: За дивоизграден бар казна од 33 МИЛИОНИ евра!

За разлика од Бугарија, во Грција не се шегуваат со катастрофите на морскиот брег и не замижуваат, туку жестоко ги казнуваат прекршителите.

Огромна казна за дивоградба доби бар на плажа на островот Миконос, јавуваат грчките медиуми.

Казната е рекордно висока – 33 милиони евра. Санкцијата се состои од два дела – 22,5 милиони евра поради изградба на објекти на неовластено место плус уште 11 милиони евра за секоја година од нивното работење.

Покрај тоа што ќе треба да ја плати рекордната казна, сопственикот ќе мора да ги отстрани и дивите предмети кои се наоѓаат на површина над 500 квадратни метри – според протоколот за наоѓање. Веќе има наредба за нивно рушење.

Истиот е издаден по извршени инспекции на Министерството за животна средина. Сопственикот има право на жалба на решението за уривање во рок од 10 дена.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде