Фросина Ременски објави проста математика: Мислам дека треба да престане труењето со голи жалби дека не може да се стави зимница заради зејтинот од 150 денари

Фејсбук статус на Фросина Ременски:

1 литар зејтин по цена од 130 до 140 денари.

1 кутија цигари по цена од 100 до 180 денари + електронски цигари + тутун.

Проста математика:

15 кутии цигари од 100 денари за 1 пушач за 30 дена = 1500 денари.

1500 денари : 150 денари за 1 литро зејтин = 10 шишиња за 30 дена за цело семејство.

Може и ваква математика:

15 кутии цигари по цена од 100 денари за 1 пушач за 30 дена = 1500 денари.

1500 денари = 3 вреќи пелети од 15 кг за дводневно греење на куќа/стан од 70 м2.

1500 денари = 1/3 од кубик огревно дрво за 15 дена греење.

Кој пуши нека си пуши, но мислам дека треба да престане труењето со голи жалби дека не може да се стави зимница заради зејтинот од 150 денари,

а притоа ретко кој пушач сака да размисли од што навистина може да се заштеди и да си го сочува здравјето.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде