Доцна вечерва се огласи Никола Груевски: Понекогаш помислувам дека треба да ни се случи нешто…

Нека е честит 11 Октомври денот на народното востание и почеток на антифашистичката борба !

Понекогаш помислувам дека треба да ни се случи нешто, како актуелните настани поврзани со толкувањето на историјата и (обидите за) нејзина промена па одредени настани,

личности и датуми повеќе да ги разбираме, чувствуваме, вреднуваме и почитуваме!

Но кога ќе се присетам дека грешките ги повторуваме, постојано и постојано, упорно и тврдоглаво, си мислам дека сеуште не сме доволно зрели.

Барем оние кои во моментот се мислат дека се најзрели само затоа што имаат приграбено моќ…со рок на траење. Едно зборат во пригодните говори, фб статуси и соопштенија, друго прават во реалноста.

Штом народот ќе си ја врати моќта…ќе созреат! Само штетата и жpтвите во меѓувреме да се поблаги и помали.

Македонија ќе ги надживее и овие сатрпи, како што ги надживеа и оние кои исто така се чуствуваа и однесуваа во 1941 година!

Нека е вечен празникот и нека е вечна Македонија!, напиша поранешниот премиер на Фејсбук.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде