Девојка од село бара маж кој би работел и живеел со неа: Таа за возврат го нуди ова

Ветува дека ќе бидам добра жена, дека ќе готви секој ден и спрема, само стоката и останатите животни мораат да бидат нахранети.

Сајтот „Објави Онлајн“, цитира интересна порака за која не сме сигурни дали е автентична, но е интересна да се прочита.

Еве за што станува збор:

– Останав сама на оваа фарма, моите починаа минатата година, па се одлучив на овој потег затоа што ретко излегувам и бидејќи навистина немам време и едвај чекам да падне ноќ да одам да легнам.

Барам маж или дечко кој би се оженил со мене и би работел со мене на мојата фарма, ветувам дека ќе му пружам и повеќе отколку што тој може да замисли, ќе бидам вистинска готвачка и домаќинка.

Негова работа е да се грижи за 150 грла стока, 13 крави, 8 кози, 66 овци + 34 јагниња, 46 пилиња, 19 телиња, 11 бикови, 4 кучиња и 12 мачки.

Тој мора да ги храни три до четири пати дневно, не смее да снемаат ниту храна ниту вода. Редовно морааат да бидат нахранети.

Потоа има и друга работа на фармата, од чистење на шталата, па до косење на трева, правење на бали, треба да се ора, рамни, сади и други работи исто како на секој имот.

Мора да се оди во шума во набавка по дрва, да ги скрши, исцепи и донесе до куќата, ајде јас ќе помогнам при местење ќе бидам толку добра.

Предност имаат оние кои знаат да возат трактор и користат земјоделски машини и ве молам само да не ми се јавуваат оние момчиња кои си ги бричат нозете и градите, користат пудра и такви глупости, само такви не сакам.

Барам конкретно селски мажи, влакнести и пополнети… Па ако има некој таков слободно нека ми се јави.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде