CТPAШНО: Труење со храна во студентскиот дом Пелагонија!

CТPAШНО: Труење со храна во студентскиот дом Пелагонија!

ЦЕЛИОТ ТЕКСТ ПРОЧИТАЈТЕ ГО ПОСЛЕ РЕКЛАМАТА

„Денес до нас пристигна информација за труење од храна во студентскиот дом Пелагонија во Скопје. Навистина сме згрозени од

фактот што во моментот многу студенти се жалат и се завршени на инфективните клиники, велат од „Студентски отпор“.

-Прашуваме јавно, ваков ли студентски стандард и студентски оброци ветуваа луѓето од власта или студентите

ги гледаат само како пропаганден материјал за користење, како тоа што беше фамозниот „ручек со студентите“ на премиерот?

-„Студентски отпор“ будно ја следи ситуацијата во студентскиот дом Пелагонијa,

строго го осудува игнорантниот однос на власта кон студентите и ваквите нехумани услови во кои студентите престојуваат!, додаваат од таму.

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде