Актерот Тасевски постави неколку прашања до членовите на СДСМ

Актерот Сашо Тасевски јавно постави неколку прашања до членовите на владејачката СДСМ:

Прашања за членовите на СДС Бугарашка:

1. Дали барем кога сте најсами со себе за време на голема нужда сте си признале дека ве водат најголемите предавници на Македонците во историјата?

2. Дали при таа голема нужда ви има светнато дека Македонците ве мразат епски и никогаш нема да ви го простат предавството?

3. Сфаќате ли дека никогаш повеќе нема да дојдете на власт во Македонија, дури и Путин да ви стане претседател после Таче?

4. Зарем не гледате дека сега ве води нула од политичар, една полуписмена будала ставена со кран да ви шефува?

5. Се засрамивте ли барем еднаш од себеси и вашите шефови, сегашниот и оној Заев, кога ја премолчувавте секоја навреда од Бугарите кон нас?

6. Нели ви е непријатно што бугарски агенти ви отворат клубчиња со имиња на соработници на Хитлер?

7. Дали сте ги отвориле гробовите на вашите дедовци и баби во последно време? Ако не сте, отворете ги и ќе ги најдете превртени. Вратете ги на место, а после обесете се малку потака од нив на крива круша. Може и на жална врба.

7. Дали вистина верувате дека добро владеете?

8. Дали стварно мислите дека ќе влеземе во ЕУ?

9. Дали живеете во иста реалност со нашата?

10. Ако живеете, како тоа не забележувате дека државава ќе се дели меѓу балканските народи?

11. Зарем не гледате дека и ЕУ ќе се распадне. Дека тој сојуз нема иднина? Башка, кој сојуз опстанал во кој Бугарија била членка?

12. За кој мој тогаш јадете лајна дека ЕУ нема алтернатива и дека е супер?

13. Дали некој од вас е свесен дека има наши сограѓани кои купуваат помалку храна отколку било кога пред оваа скапотија?

14. Дали знаете дека позајмуваат за да купат храна!!!

Не стан или кола. Позајмуваат да купат леб млеко сирење… Да платат сметки.

15..Дали барем еднаш сте помислиле на било кое од овие прашања?

16. Дали после партиски состанок барем еднаш сте си дошепнале, дека не е добро. Дека предизвикавте национална и хуманитарна катастрофа како партија?

17. Дали барем на голема нужда ви доаѓа да се засрамите или заплачете што сте дел од тоа ваше бугарашко и злосторничко здружение?

ОСТАВЕТЕ ОДГОВОР

ве молиме внесете го вашиот коментар!
ве молиме внесете го вашето име овде